Здравейте от скоро карам Alfa 147 1.9 Jtd която има проблем с придърпване между 1800 и 2300 оборота когато и се подаде по рязко газ,при нормално подаване не се усеща.Водих я на комп. диагностика и показа грешка в клапана на турбото.Някой знае ли за какво става на въпрос понеже никой до сега не ми е обяснил достатъчно ясно.Аз съм от Бургас и проверих на няколко места дали се продава този клапан.Отговорът беше че е комплект с турбото.Мнения чух много до сега и вече незнам какво да си мисля.Ще съм благодарен ако някой е наясно по въпроса.Мерси.
Известие
Collapse
No announcement yet.
147 jtd придърпва между 1800 и 2300 оборота
Collapse
X
-
За кой клапан става въпрос-електрическия или вакуумния.Ако е соленоида-ел.клапана той се сменя за 5 минути и струва около 100-120 лв.Това е една от немските части в алфата които се скапват периодично и само влияят зле на имиджа на марката.Last edited by alfageorgi; d.m.y г., 18:02.Alfa Romeo Giulietta 170hp
Comment
-
Вакуумния клапан е на самото турбо.Вижда се добре от горе като погледнеш мотора.Можеш да го пробваш дали работи и дали не е заял , като извадиш гуменото маркуче което излиза от долния му край и отива във соленоида-ел.клапана който е на гредата -гора зад водния радиатор.Издърпваш въздуха от това маркуче и ако всичко е наред буталцето което се вижда от горната част на клапана и е свързано директно с турбото трябва да потъне надолу .По принцип хода на буталцето на ел.клапана е регулируем , но ти не пипай защото това е работа за спец т.к. от хода зависи работата на цялото турбо.Ел.клапана пък може да го пробваш като му подадеш 12 волта .Трябва да чуеш характерно чукане защото соленоида е един обикновен ел.магнит с клапанче което отваря и затваря вакуумната магистрала.Ако и двата клапана са наред провери всички маркучета и тръбички между двата клапана и тези отиващи към задната част на мотора .Ако има пробив -спукани или скъсани маркучета вакуумната системата не работи нормално и това се отразява та работата на турбото .В краен случай се влиза в авариен режим на мотора.Alfa Romeo Giulietta 170hp
Comment
-
Днес бях в сервиза като отидах подготвен.Разпечатах на хартия това което си ми обяснил за да го дам на майсторите да го прочетат.Погледнаха всичко което си казал.Двата клапана работят и няма скъсани маркучи.С две думи всичко изглежда перфектно ама не е.Между другото бера ядове и с едно външно каре,за смяна ми е ляво външно.Купих си и се оказа че е за същата кола ама 101 коня.То и карето изглежда същото ама е по-малко.После се оказа че каре за 115 коня няма в целия Бургас (ебати и тъпия град сме по принцип).Сега чакам каре от Варна.А относно проблема с придърпването той си остава нерешим.Майсторите вдигат рамене и нищо немогат да ми кажат.Единствено ме посъветваха да съм и разтриел кокалите малко ако имало нещо запушено да се отпуши.На единия майстор колата му така станало,Пасат 5 е.Това е ако някой може да ми помогне с малко инфо ще бъда благодарен.
Comment
-
Добре де , сега показва ли пак грешка в клапан при диагностиката.Ако показва и клапаните работят както са ти казали проблема е със сигурност някъде по системата от маркучета и тръбички.Те са толкова малки като сечение , че и най малкото отклонение-сплескано , огънато , пробив въобще отклонение от нормалното води до проблем.Поне при мен беше така .Другия вариант е да имаш проблем с налягането в рейката , но и там би трябвало да ти покаже грешка при диагностиката , така , че ги накарай да проверят и това .Да пробват мотора в различните режими-празен ход , максимално натоварване и най-вече около тия обороти когато ти забива.Просто в тоя момент би трябвало да ти отчете грешка.Alfa Romeo Giulietta 170hp
Comment
-
Отиди в сервиза на Радо в Поморие да ти прегледа колата.sigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
Comment
-
sigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
Comment
-
Първоначално публикувано от miro_dr Покажи съобщениеХодих при Радо в Поморие,оказа се че е ръждясало буталцето на селеноидния клапан и от време на време не работи.След напръскване с WD-40 няколко пъти проблема се реши.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Това ,което приличе на гъба печурка // отгоре в/у тръбата от колекторите ли е вакуумния клапан?От горната му страна излиза тръбичка с мн.малък диаметър , а странично излиза една метална оребрена тръба.
Не се сърдете,може би ми е тъп въпроса, но ....Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
Avensis 2011 -2.0 D-4D
Comment
Comment